Mordet på Blomstergatan: narkotikabrottet

En kvinna mördades på Blomstergatan i Västerås 2009. Mannen friades för mordet men dömdes för att ha tagit med sig kvinnans morfin till sin arbetsplats.

Som undertecknad tidigare berättat mördades en 49-årig kvinna på Blomstergatan i Västerås, den 23 december 2009. Kvinnans sambo åtalades för mordet men frikändes sedan. Det är ett av de fall som polisens kalla fall-grupp nu arbetar med.

Mannen dömdes endast till 6 000 kronor i böter för narkotikabrott. Han hade haft den aktuella narkotikan på sin arbetsplats, ABB Motors.

Kvinnan tog morfin som hon hade fått utskriven som smärtlindring på grund av sin sjukdom. Mannen tyckte att kvinnan överanvände sin förskrivna medicin och tog därför med sig den till jobbet. Det påståendet gick inte att bekräfta. Mannen kunde inte heller bevisa att han hade haft kvinnans tillåtelse att ha hand om narkotikan. Han dömdes därför för narkotikabrott.

Mannen har i förhör även sagt att kvinnan ”överlåtit”, alltså sålt eller gett bort, delar av sin medicin till andra personer.

Det finns i tingsrättens dom ett påstående från ett vittne om en nära bekant, eventuellt tidigare partner till kvinnan. Denna person ska 2007 ha varit i slagsmål med kvinnan och därefter blivit utelåst. Detta vittnesmål ”tyder”, enligt tingsrätten, på att kvinnan överlåtit delar av sin medicin till andra. Mer information än så går inte att utläsa om detta vittnesmål i domen.1

1 DOM 2010-04-08 meddelad i Västerås (Västmanlands tingsrätt 08 april 2010).

2 reaktioner till “Mordet på Blomstergatan: narkotikabrottet

 1. Är det så att mordoffer på något sätt lever ett komplicerat liv?
  ”Vanliga” människor blir väl sällan dödade av någon annan?
  Kanske har jag fel.
  En ung släkting till oss blev mördad i februari förra året.
  Tony var 17 år när han knivdödades på T-centralen i Stockholm. Han hade ett handikapp som gjorde att lätt hamnade i farliga situationer.
  Tony var lågt begåvad och kunde inte läsa av omgivningen på rätt sätt.

 2. Det påstås att det är en viss kategori människor som vanligen mördas och det är män med missbruksproblem.
  Jag beklagar händelsen med din släkting.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *