Svekdebatt om MP:s flygplatsstöd

Miljöpartiet i Västerås vill numera ha kvar den kommunala flygplatsen. Detta får skarp kritik. ”Ett svek mot det som partiet påstår ligger dem varmast om hjärtat: miljön”, skriver Christian Schremser.

I september 2013 ställde före detta vänsterpartisten Christian Schremser en rad frågor till Miljöpartiet och Vänsterpartiet angående flygplatsen. Bland annat frågade han hur viktig flygplatsfrågan var för partierna och om de inför denna mandatperiod skulle ställa krav på en avveckling. Representanter för V och MP svarade då att deras partier skulle kämpa för att inga mer skattepengar skulle gå till flygplatsen.

Som undertecknad tidigare berättat (den 13 oktober) kommer Miljöpartiet i Västerås att de närmaste åren stödja en politik som innebär mer skattepengar till Västerås flygplats. Christian Schremser skriver i VLT att den inställningen innebär att Miljöpartiet sviker miljön.

Miljöpartiet kommer, om nuvarande styret håller, att ha suttit i styrande ställning i tre mandatperioder i följd. Inget annat parti har suttit längre vid makten.

Det har dock haft sitt pris. Partiet som en gång grundades av idealister har, åtminstone lokalt, förvandlats till ett oerhört pragmatiskt parti som inte drar sig för att köpslå med sina ideal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *