Expertkommentator i flygplatsfrågan

Den 21 mars kommer det att hållas en folkomröstning om Västerås flygplats. Med anledning av detta har jag intervjuats av föreningen Stoppa miljonrullningen till Västerås flygplats om min bok ”Ryanair på svenska”. Jag vill understryka att jag inte deltar i någon valkampanj. Det är viktigt att skilja på fakta och åsikter.

Hur kommer du att rösta i folkomröstningen?
– Jag är journalist, inte politiker eller ledarskribent. Därför vill jag inte offentligt driva opinion i den här frågan. Jag uppmanar alla att läsa min bok och sedan dra sina egna slutsatser, säger Erik Hjärtberg.

Jag gjorde 2018 en sammanställning av de påståenden och fakta som finns i flygplatsfrågan. Trots att frågan nu debatteras dagligen i lokaltidningarna har i princip inget väsentligt tillkommit sedan jag gjorde sammanställningen.

Möjligen har det kommit fram en del nytt om de organtransplantationer som har varit ett argument i debatten. Det görs inga transplantationer i Västerås. Men härifrån skickas organ till hela Norden, har VLT rapporterat.

– Det kanske inte är så många varje år, kanske ett par varje år. Men en eller två betyder ju livet för några. Varje minut räknas för dessa transporter, sa Barbro Larsson (C), regionråd, till VLT.

Huruvida Västerås kommun ska betala för att regionen ska skicka organ till övriga Norden är det förstås fritt för var och en att ha en åsikt om.

2 reaktioner till “Expertkommentator i flygplatsfrågan

  1. Det är fullt möjligt att uppgradera helikopterplattan vid sjukhuset. Då kan transport av organ utföras med helikopter.
    Den kostnaden skall då bekostas med skattemedel.
    När det gäller övrig verksamhet vid flygplatsen kan den vara kvar under en förutsättning. Alla aktörer står för sina kostnader. Det är inte rimligt att skattebetalarna skall stå för en del av nöjesresor med Ryanair.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *