Ryanair på svenska

Min bok ”Ryanair på svenska” handlar om hur socialdemokratiskt styrda kommuner i Sverige stödjer ett fackföreningsfientligt flygbolag.

Boken är egenutgiven på förlaget Books on Demand i januari 2017.

”Ryanair på svenska” finns att köpa som vanlig pappersbok hos flera nätbokhandlar. Därutöver finns den även som e-bok hos bland annat Dito. E-boken finns även att ”låna” på flera bibliotek.

Recensionsexemplar kan beställas på press@bod.se.

Rättelser och förtydliganden

På sidorna 88 och 104 står felaktiga kostnader för köpet av Västerås flygplats fastigheter. Den korrekta kostnaden var 112,5 miljoner. Mer om detta här.

På sidan 73 står det att Skavsta flygplats  i mitten av 1990-talet inte fanns med på den internationella flygorganisationen IATA:s lista. Skavsta tilldelades dock IATA:s kod NYO redan i juli 1984. Mer om detta här.

På sidan 116 finns ett uttalande om att piloternas ”arbetstimmar är begränsade till 900 timmar om året”. Det som åsyftas är blocktiden. Mer om detta här.

Angående presentationstexten, som finns på sidor där boken finns, vet jag så klart att VLT är en förkortning av Vestmanlands Läns Tidning. Tyvärr har den nusvenska stavningen av Västmanland råkat publiceras.