Västeråssossar är splittrade om flygplatsen

Socialdemokraterna vill ha en folkomröstning om Västerås flygplats. Partimedlemmarna har olika åsikter om framtiden för den förlusttyngda flygplatsen. ”Jag ser det här i första hand som ett sätt för Socialdemokraterna att undvika att synliggöra den spricka som de uppenbarligen har i frågan om flygplatsen”, säger Mikael Damsgaard (M).

Som undertecknad tidigare berättat (den 5/8 2013) är Socialdemokraterna splittrade i sin syn på Ryanair. Ryanair är det enda flygbolag som har reguljär flygtrafik på kommunägda Västerås flygplats. En flygplats som går med miljontals kronor i förlust varje år.

Inom det socialdemokratiska partiet finns det så skilda åsikter om flygplatsens framtid att partiet vill ha en folkomröstning i frågan, rapporterar Sveriges Television.
– Socialdemokratin kommer inte att bedriva någon kampanj, men socialdemokrater kommer att bedriva kampanj. Det kommer de att kunna göra om de antingen är för eller mot, säger Anders Teljebäck (S) till SVT.

Förslaget får stark kritik från andra partier i Västerås kommunfullmäktige, meddelar Sveriges Radio. Kritiken kommer från alla övriga partier, utom Sverigedemokraterna som radion inte lyckats nå. Mikael Damsgaard (M) menar att Socialdemokraternas förslag är ett sätt att dölja splittringen inom partiet.
– De har ju under en lång tid faktiskt inte kunnat svara på frågan om vad de vill med flygplatsen och det här är ju ett sätt för att internt klara frågan i valrörelsen, säger han till Sveriges Radio.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *