Västeråspolitiker talar ut om Ryanair

Ulla Persson (S), kommunalråd i Västerås, svarar nu på VLT:s frågor om Ryanair. Det är fortfarande oklart hur flygbolagets personalsituation kommer att bemötas i kommunen. ”Vi håller inom kommunen just nu på att utreda flygplatsens framtid”, säger Ulla Persson.

torsdagen ville VLT intervjua Ulla Persson (S), ordförande för kommunstyrelsen i Västerås, angående hennes syn på Ryanairs personalsituation. Ulla Persson hänvisade då till flygplatsstyrelsen. Lena Söderberg (S), ordförande i flygplatsstyrelsen, hänvisade i sin tur till kommunstyrelsen.

I fredagens VLT (i skrivande stund inte på VLT.se) svarar Ulla Persson på frågorna. Framtiden för den kommunägda flygplatsen, där Ryanair har huvuddelen av det kommersiella flyget, är just nu under utredning.
– Utredningen kommer ge oss tydliga besked om hur förutsättningarna för flyg i Västerås ser ut. Det kan inte vara så att flygplatsen ska stå och falla på en aktör, säger hon till VLT.

Som undertecknad tidigare berättat (den 13/8) har kommunen redan en inköps- och upphandlingspolicy som bland annat innehåller krav på ”erkännande av rätten till kollektiva förhandlingar”. Ulla Persson säger att det även ska utredas huruvida personalsituationen på Ryanair är förenlig med detta.
– Om dessa uppgifter stämmer så får vi ta tillbaka denna fråga och titta på detaljerna i det och se vad vi kan göra åt det och om vi ska göra justeringar i ägardirektiv till exempel, säger hon till VLT.

Ett svar till ”Västeråspolitiker talar ut om Ryanair”

  1. […] ser fördelningen ut på ett annat sätt i dag. Som undertecknat tidigare berättat (den 30/8) håller flygplatsen på att utredas på […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *