Stänga Bromma väntas inte rädda Västerås

Att Bromma flygplats kan läggas ner har använts som argument för att bevara Västerås flygplats. Mikael Nilsson, vd för Västerås flygplats, är tveksam. ”Vi är ju faktiskt inte ens en konkurrent till Arlanda”, säger han.

Som undertecknad tidigare berättat (den 22 oktober) har Miljöpartiets ändrade inställning till Västerås flygplats lett till en svekdebatt. Representanter för Miljöpartiet skriver i VLT att partiet inte har makt att lägga ner flygplatsen och i stället vill försöka få en flygplats som drivs på affärsmässig grund utan ständiga aktieägartillskott från ägaren kommunen. Att Bromma flygplats kan läggas ner menar Miljöpartiet kan leda till att Västerås flygplats får ökad trafik.

Om en eller flera flygplatser i Västerås närområde läggs ner bör underlaget för Hässlö flygplats öka, utan att flygets andel av transportarbetet i regionen eller i landet ökar.

Mikael Nilsson, vd för Västerås flygplats, gör en annan bedömning, rapporterar Flygtorget. Han säger att Västerås flygplats inte är en konkurrent till Arlanda.
– Jag ser inte att något av flygbolagen som i dag flyger på Bromma skulle välja att lägga över trafiken hit, säger Mikael Nilsson till Flygtorget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *