Personal på Skavsta varslas om uppsägning

Ryanair minskar sin verksamhet på Skavsta. Därför hotas flygplatsens personal av uppsägningar. ”Man vet aldrig med Ryanair, så är det”, säger Jonny Fransson, ombudsman på Transport.

Som undertecknad tidigare berättat (den 27/12 2013) minskar Ryanair sin verksamhet i Sverige. Ryanair drar ner 23 avgångar i veckan från Skavsta och därför varslas personal på flygplatsen om uppsägning, meddelar Sveriges Television.

Neddragningarna på Skavsta innebär en minskning med en halv miljon passagerare, eller hela 25 procent, under 2014. Det innebär att personal kan bli överflödig. Redan nu har 6 av 40 Unionenanslutna på trafikkontoret varslats och oron för jobben sprider sig.

Facket Transport organiserar väktare, säkerhetskontrollanter och flyplanslastare. Jonny Fransson, ombudsman på Transport, bekräftar att det finns en risk för uppsägningar.
– Ja, tyvärr får man väl vara realist och det blir det naturligtvis i slutändan. Men än så länge är vi optimistiska, säger han till Sveriges Television.

Bakgrunden till att minska avgångarna från Skavsta är enligt Ryanair att flygbolaget nu gör satsningar i Irland och Italien. Då har Ryanair inte flygplan nog till Skavsta. Möjligen är neddragningarna också ett förhandlingsspel med de nya amerikanska flygplatsägarna om kostnaden för att använda flygplatsen.

Ett svar till ”Personal på Skavsta varslas om uppsägning”

  1. Profilbild för Tomas Lundkvist
    Tomas Lundkvist

    Trust can be destroyed in no time, but oh so hard to build up again ….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *