Fortfarande få västeråsare på Hässlö

Västerås flygplats påstås ge kortare bilresor än till Arlanda. I verkligheten har de flesta resenärer på flygplatsen färdats långt. Västeråsarna är i minoritet.

I förra veckan publicerade VLT (inte på VLT.se) två olika insändare som båda påstod att Västerås flygplats innebär en miljövinst. Björn Klingmalm (den 14/5) och Sven-Erik Salvesen (den 17/5) menar i varsin insändare att om alla passagerare som flyger från Västerås flygplats i stället skulle åka till Arlanda skulle det leda till längre bilresor och en sämre miljö.

Som undertecknad tidigare berättat (den 12/9 2013) visade en rapport för några år sedan att endast 7 procent av passagerarna som åkte från Västerås flygplats var västeråsare. Enligt den nya flygplatsutredningen är andelen västeråsare fortfarande i minoritet. Cirka 23 procent av flygplatsens passagerare ska år 2012 ha varit västeråsare.

Som undertecknad tidigare berättat (den 2/12 2013) har även Mikael Nilsson, vd för Västerås flygplats, påstått att flygplatsen skulle leda till mindre miljöfarlig bilkörning. Insändarskribenten Björn Klingmalm har, enligt Sveriges Radio, för övrigt ett förflutet som pr-chef på Västerås kommun.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *