Fler förlorar jobbet på Skavsta

Sammanlagt 15 personer blir av med jobbet på Skavsta. Facket riktar nu skarp kritik mot detta. ”Det är inte hållbart, vi är redan för få”, säger Tobias Eriksson, Transport.

Som undertecknad tidigare berättat (den 27/12 2013) har Ryanair minskat sin verksamhet i Sverige. Flygbolaget har valt att lägga ner en rad linjer från Skavsta, Göteborg, Västerås, Växjö, Karlstad, Kalmar, Ängelholm och Jönköping.

På Skavsta har flygbolagets nedskärningar lett till att flygplatsen gör sig av med personal, skriver Södermanlands Nyheter. Nu är det slutförhandlat med både Transport och Unionen, och 15 av Skavstas 120 anställda förlorar jobbet. Sex inom administration, resten arbetar med att lasta plan och hjälpa passagerare med särskilda behov ombord.

Facket Transport ville i stället behålla fast anställda och skära ner på extrapersonal och sommarvikarier. Klubbordföranden Tobias Eriksson tvivlar på den slimmade organisationen.
– Vi vet inte hur vi ska få ihop det med de personer som är kvar, och fortfarande ge lika god service, säger han till Södermanlands Nyheter.

Enligt flygplatsens vd Dot Gade Kulovuori matchar uppsägningarna det trafiktapp på en halv miljon passagerare som flygplatsen räknar med i år. Hon märker inte av några arga känslor mot Ryanair.
– Sett ur ett europeiskt perspektiv finns det en förklaring, de ska lämna tillbaka 75 leasade plan och väntar på 175 nya, säger hon till Södermanlands Nyheter.

Även vaktbolaget Securitas, med omkring 150 anställda på Skavsta har meddelat att upp till 25 procent av alla arbetade timmar kan försvinna ur schemat. För några anställda kan det finnas chans till omplacering på Bromma och Arlanda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *