Dags för 25 nya miljoner till Västerås flygplats

Kommunstyrelsen vill ge 25 nya miljoner till Västerås flygplats. Motiveringen till bidraget är den vanliga. ”Det är för att få en långsiktighet i arbetet”, säger Anders Teljebäck (S).

Västerås rödgrönborgerliga kommunstyrelse har i veckan beslutat att ge den kommunala flygplatsen 25 miljoner kronor i aktieägartillskott, skriver VLT. Som det framgår i tjänsteskrivelsen är anledningen att flygplatsen fortsätter att gå med förlust. Utöver det årliga driftbidraget på 15 miljoner kronor behövs ytterligare ”resurstillskott”.
– Vi vill ha flygplatsen för att den genererar arbetstillfällen, säger Anders Teljebäck (S), ordförande i kommunstyrelsen, till VLT.

Som undertecknad tidigare berättat (den 16 december 2014) förutsätter resonemanget att de miljoner som flygplatsen kostar per år inte skulle kunna användas i någon annan verksamhet som skulle skapa jobb.

Vänsterpartiet menar att pengarna till exempel hade kunnat användas för ökad bemanning i äldreomsorgen.
– Det här innebär konstgjord andning för flygplatsbolaget ytterligare något år. Det är dags för övriga partier att inse att det saknas medfinansiärer och att det är mycket svårt att öka intäkterna. säger Vasiliki Tsouplaki (V), i ett pressmeddelande.

Det formella beslutet om ett nytt aktieägartillskott kommer att bli en fråga för kommunfullmäktige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *