Norska LO anses hyckla om Ryanair

Norska LO protesterar mot regeringens flygsätesavgift. Avgiften har fått Ryanair att stänga sin bas på flygplatsen Rygge. Facket har dock själv uppmanat till bojkott av Ryanair.

Norska LO-protesterar mot regeringens flygsätesavgift, skriver E24. Ryanair har meddelat att denna avgift är orsaken till att flygbolaget lägger ner sin bas på flygplatsen Rygge. Eftersom Ryanair har majoriteten av trafiken på Rygge kan detta leda till att flygplatsen läggs ner och arbetstillfällen försvinner.

Norska LO har dock själv i åratal uppmanat till bojkott av Ryanair med anledning av flygbolagets inställning till fackföreningar. Om bojkotten hade fått full effekt skulle den förmodligen ha lett till att Rygge flygplats hade lagts ner för länge sedan, skriver E24.

LO:s Peggy Hessen Følsvik ser ingen motsättning i fackets agerande.
– Vi har kritiserat både regeringen, Ryanair och styrelsen på Rygge för sin hantering. Vi har vårt på det torra, säger hon till E24.

Som undertecknad tidigare berättat menar det norska facket Parat att Ryanair kommer att lämna Norge om flygbolaget tvingas följa norska arbetsmarknadslagar. Detta skulle öka flygbolagets utgifter ordentligt.

Hans Joergen Elnaes, försäljnings- och marknadschef för Ryanair i Skandinavien, meddelar följande via e-post:
– Vi kommenterar inte de falska påståenden om förbund som har kommit överens om lön, pension och personalnedskärningar på SAS, där piloter förbereder sig för ännu en strejk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *