Dödskallemärkning

VARNING är rubriken på Dagens Nyheters hemsida, i pappersupplagan illustreras det istället med en liten dödskalle. Morgontidningen ger detta omdöme om filmen Farligt förflutet, som visas på Kanal 5, 23.25 ikväll.

Hopplös historia som skriker Lågbudget. En svensk åker till Tyskland för att smuggla knark. När han kommer hem till frun i Sverige igen har han en bosnisk strippa i släptåg. Därefter sätts ett flipperspel med sökta händelser i gång som inte ens de inblandade kan ha trott på för en enda sekund.

En mer utförlig beskrivning av filmen finnes på hemsidan Moviemix.

Filmens innehåll kan lätt sammanfattas med: dåligt skådespeleri, sanslöst osammanhängande manus och urusla dialoger. De enda s.k. ”höjdpunkter” i denna megaflopp är det roliga med Regina Lunds karaktär. Den vackra skådespelerskan som erkänt ha gjort ”en vän en tjänst” genom att medverka i filmen, verkar vara med av en enda anledning; Att förgylla de oprovocerade sexscenerna eller vid minsta chans visa lite hud.

Tyvärr är hennes framträdanden i filmen alldeles för korta och de resterande 80 minuterna av filmen är, för att tala klarspråk, rent skräp. Att det troligtvis finns skickligare filmmakare i Sverige är säkert, hälften av dessa har säkert blivit förolämpade av att den här filmen ens blivit till. Förhoppningsvis var detta den absoluta botten.

Varningskyltar och dödskallemärkningar får den mer moderate tv-tittaren att rygga tillbaka, medan den som är djärv och okonventionell med berått mod fattar fjärkontrollen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *