SSU tar fajten

SSU-ordföranden Anna Sjödin slår tillbaka mot ordningsvakterna, meddelar Expressen, Aftonbladet, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet.

Anna och ett antal partikamrater festade på krogen Crazy Horse vid kändistäta Stureplan i natt. Vakter och personal har uppgivit för polisen att bråket började med att en väninna till SSU-ordföranden (enligt Expressen ordföranden själv) blev nekad att köpa alkohol i baren då hon ansågs vara alltför berusad.

Jag säger till dem att de var avvisade för ordningsstörande, men de vägrar gå ut. När jag går iväg med hennes kompis hoppar Anna Sjödin på mig bakifrån, säger ordningsvakten Babak Jemai till Expressen.
Hon slog mig två gånger i bakhuvudet. När jag vänder mig slår hon rakt i ansiktet, säger han.
Vilt tumult utbröt när Annas vänner blandade sig i slagsmålet.
Hon vevade omkring sig och skrek ”jävla svartskalle”, säger Jemai.
De slet sönder tröjan, radion är förstörd, min klocka är borta. Jag har aldrig sett en tjej veva på det sättet.

Tillsammans med en kollega höll Jemai fast förbundsordföranden till polispatrullen anlände. Anna fick tillbringa natten i en cell tills hon var nykter nog att kunna förhöras.

Enligt Anna ska vakterna ha kallat henne för blont jävla slödder. Under söndagsförmiddagen släpptes hon av polisen. Misstankarna om våld mot tjänsteman kvarstår fortfarande enligt uppgifter till TT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *