Sexualisering

Norrbottens-Kurirens spelexpert Steve Danielsson funderar över varför spelmarknaden, till skillnad mot film- och TV-marknaden hittills varit förvånansvärt fri från sexfixering. Danielsson menar dock att en förändring är på väg. I synnerhet inom online-spelen finns tendenser till mer sexualiserade dataspel.

Framtidens moralpanik kommer alltså att handla om spelsex. Hittills har vi tvingats genomlida våldspanik och beroendepanik, och nästa ”chockerande avslöjande” handlar säkert om hur spelen gör oss sexuellt perverterade.
Som vanligt lär det bli en dokumentärfilm i TV4, riksdagsdebatt och forskningsanslag. När allt det där är över kanske vi kan börja se högkvalitativa spel med sensuellt innehåll. Tills dess får vi hålla till godo med det underhållningsvåld som av någon anledning är mindre kontroversiellt än sex.

Äldre dataspelsentusiaster minns dock att Landisoft kom ut med spelet Sex Games redan 1985. Sakkunniga berättar för Serverkrasch att en och annan tac 2-joystick slets ut på den tiden.

Ett svar till ”Sexualisering”

  1. Profilbild för Kal Ström

    Dessutom glömmer han ju Hot Coffee-kontroversen med GTA:SA.