Rosa Honungs grav

Ett av Sveriges största och äldsta punkband – Asta Kask – riskerar att stämmas för att de använder sitt eget bandnamn, meddelar de på sin hemsida. En företrädare för bandets tidigare skivbolag Rosa Honung, har via sitt bolag 1000Db registrerat varumärket Asta Kask som sitt eget.

På grund av ”tveksam distribution, dåligt samarbete, mycket tveksamma redovisningar, dålig promotion för bandet och dess skivor samt svikna löften från Rosa Honungs håll”, valde Asta Kask att våren 2006 skriva kontrakt med Burning Heart Records. De tidiga titlarna, ursprungligen utgivna på Rosa Honung, med inspelningar bekostade av Asta Kask själva, tog gruppen med sig för återutgivning på Burning Heart. Representanten för Rosa Honung, som nu kände sig snuvad på konfekten kom, via juridiskt ombud, sommaren 2006 med hot om rättsliga åtgärder för intrång i upphovsrätten. Dessutom påvisade han att redan 2003 ha registrerat varumärket Asta Kask som sitt eget. Nu väljer han att använda det som ett vapen mot Asta Kask.

Asta Kask kommer ändå att ge ut det nyinspelade albumet ”En för alla ingen för nån” och DVDn ”Dom får aldrig mej”. Släppet är satt till den 15 november. De riskerar därmed att bli stämda av varumärket Asta Kasks registrerade ägare.

2 svar till ”Rosa Honungs grav”

  1. Profilbild för iZac

    Rent spontant låter det som att Rosa Honung drabbats av åkomman känd som ”girighet”!Men jag kan ju ha missuppfattat nått…

  2. Profilbild för iZac

    Jag menade företrädaren och 1000 Db…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *