Publicitet

Man vill bli älskad, i brist därpå beundrad, i brist därpå fruktad, i brist därpå avskydd och föraktad. Man vill ingiva människorna någon slags känsla. Själen ryser för tomrummet och vill kontakt till vad pris som helst.

Hjalmar Söderberg, Doktor Glas (ISBN: 9100109274).

De fattar bara en sak: Lokko har skrivit – om dom! Lokko – en POPperson – har skrivit om OSS. Denna dimension fattar de, är de experter på: att antalet responser, att det är högt. De sprider ut tidningsurklippen på bordet och vänder sig mot varann. Deras ögon tåras av lycka. De darrar på rösten: Vi lyckades! Vi nådde målet! Och nu utbryter jublet. De kramas och hurrar och ger varandra high 5: Bara sågningar, men vad gör det om x månader? Alice Timander blir fortfarande bjuden till galapremiärn, 70 år efter folk glömde bort varför hon blev känd från början; Och om 6 månader har alla glömt att vi skrev en artikel som vi skrev utan att ens ha förstått vad TERMEN kom ifrån. Om 6 månader minns folk bara deodorantdoften och våra vita leenden – och vi är home free.

Sigges blogg om pophögern och Andres Lokkos kommentarer om dem. Karolina Lassbos uttalanden om nationalsocialism kan även noteras i sammanhanget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *