Persson skjuter brackor

Norrbottens-Kurirens Bo Östman har också uppmärksammat bråket mellan statsminister Göran Persson och näringslivets företrädare. Östman reagerar starkt på att Persson faktiskt antyder att han vill använda politiska medel för att reglera marknaden, vilket tydligen är att likna vid muslimsk fundamentalism.

Att landets statsminister hotar straffa näringslivet om dess företrädare framför åsikter för i dessa dagar blixtsnabbt tankarna till grupper i den muslimska världen och deras ageranden mot Danmark. Man kan ogilla ett och annat som sägs eller görs, men direkta bestraffningar eller hot om sådana är något helt annat.

/…/

Med direkta hotelser försöker han tysta kritiker. Till och med Carl-Henrik Svanberg som för ett par år sedan livligt dunkades i ryggen när han både skrev en debattartikel med Anna Lindh och gav henne en puss på kinden som ett tecken på samförstånd i EMU-frågan mellan regeringen och näringslivet.

Men nu passar inte Carl-Henric Svanbergs åsikter. Därför rullar Göran Persson fram stora kanonerna … I valtider är det som vanligt skottpengar på arbetsgivare. Och tyvärr för-färligt lågt i tak på vissa håll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *