Mediekritik

Som Serverkrasch berättade igår, kommer Petter, vinnaren i SVT:s dokusåpa Toppkandidaterna, att skänka 100 000 kr av vinsten till Syndikalistiska Ungdomsförbundet.

Christer Sturmark har deltagit i programmet som jurymedlem och tycker det är tveksamt att SVT på detta sätt indirekt ger bidrag till Syndikalistiska ungdomsförbundet, framgår det i Resumé.

– Petter förespråkar civil olydnad, utomparlamentariska metoder och tycker att individen ska har rätt att sätta sig över lagen i konflikter med samhället. Och det är inte de grundvalarna som vårt rättssamhälle vilar på.

Hans Karlsson, projektledare för programmet, menar att Sturmark är ute och cyklar när han kritiserar SVT. De kan inte bestämma vilka politiska projekt som ska få vinnarens pengar, menar han.

– Det är inga illegala organisationer det handlar om. Det skulle bli någon sorts statlig television och inte Public service om vi sa att ”ni får tävla om att bilda opinion, men sedan ska vi tala om vem som får era pengar”.

Resumés reporter fortsätter. Ser Karlsson något problem alls med att SVT på detta sätt förknippas med Syndikalistiska ungdomsförbundet?

– Jag uppfattar inte det som att vi förknippas med dem eller ses som någon slags bidragsgivare. Däremot har vi ett programansvar och det har vi tagit genom att ställa många tuffa frågor till Petter. Det har klargjort exakt var han står och sedan har tittarna avgjort vem som vinner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *