Krafttag för bättre namngivning

I veckan har Almanacksförlaget gått ut med ett pressmeddelande om stopp av överrepresenterade namn, meddelar Kanton.

– Vi tyckte det var dags att säga ifrån. Vi kräver nu att Skatteverket sätter stopp för att fler förståndshandikappade får namnet Johan. Kvoten är fylld för länge sen och det finns faktiskt andra namn att välja på, meddelar förlaget till Kanton.

Senast Almanacksbolaget gick ut med en liknande påbud var hösten 1998. Den gången handlade det om Kevin och Robin. Två namn som förlaget fann olämpliga i den svenska namnlängden. Istället uppmuntrade de till nyskapande namn som Lutter och Bingo.

– När det gäller Lutter råder det en klar överrepresentation bland de som är födda på 1890-talet, en grupp som är på väg att gå i graven.

Namnexperter på ICA bokförlag instämmer i kritiken:

– Namn på L och B har länge varit impopulära bland vissa av våra fokusgrupper – man kan säga att de varit ”fett keff”. Därför lanserar vi nu en specialutgåva av ”Stora namnboken” med fokus på just L och B.

– Det finns många ”softa” namn på L och B. Vi har därför valt att kalla boken ”Yo! Stora namnboken CHILL – 999 namn som ’äger’ på L och B”.

Boken kommer att lanseras på bokmässan senare i september.

Ett svar till ”Krafttag för bättre namngivning”

  1. Profilbild för Anonymous

    Kanton går ut med lögner angående Almanacksförlagets påstådda pressmeddelande. Något sådant pressmeddelande finns inte från Almanackförlaget. Kanton verkar heller inte veta att Almanacksbolaget och Almanacksförlaget inte är samma företag. Kanton borde ta reda på korrekt fakta innan man angriper någon på detta sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *