Konspirationsteorier

Rasmus Fleischer, alias Copyriot, berättar att han skrivit en artikel om privatspanare och konspirationsteorier om Palmemordet i veckans nummer av tidningen Arbetaren.

Praktexempel är den nu 80-årige privatspanaren Lars Krantz. En gång var han väletablerad tevejournalist. Under de 20 år som gått sedan Palmemordet, har hans skriverier gradvis vävt in fler och fler samtidshistoriska skeenden i konspirationsväven.
Numera lyder hans tes att Lisbeth Palme sköt sin man som en ”feministisk symbolhandling”, och att detta på något sätt var kopplat till scientologerna, vilka ”ingår i ett nätverk med andra maktorganisationer som frimurarna, feministerna, judiska lobbygrupper, homosexuella, Rotary, diverse kyrkor och frikyrkor, adel och kungahus”.

På en sluten e-postlista av den typen som flitigt diskuterats under dagen, nås Serverkrasch av ett rykte om att även tidningen Arbetaren har storslagna, hemliga planer.

Om allt går fint så kan några arbetstillfällen åt trogna Arbetaren-medarbetare skapas och det finns ekonomiskt utrymme för lönehöjningar – dessutom slipper man det ständiga oket med press från buttra syndikalister som klagar på tidningens innehåll. Totalt presstödsberoende ska ersätta slanten från moderorganisationen.

/…/

– men vänta, det kommer mer! Det modigast draget är nog att utan förankring från CK börja verkställa planerna, i malmö sitter sen några dagar sen en välkänd rödvinskonnässör och lyfter halvtidslön för att ragga medarbetare och planera. Officellt arbetar han med marknadsföringen för ”gamla” Arbetaren, men på brevinkastet står det ”Arbetaren Syd”…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *