Kärleken väntar

Rockgruppen Kent har ofrivilligt blivit inblandade i en härva med falska sedlar, rapporterar Dagens Nyheter. I musikvideon till låten ”Kärleken väntar” 2002 sitter bandmedlemmarna i en soffa full med femhundralappar. Sedlarna var speciellt upptryckta för tillfället och märkta med ordet ”rekvisita”.

I tre års tid har de falska sedlarna funnits på marknaden och prånglats ut i bland annat Stockholm, Visby, Falun och Göteborg. Hittills har Statens kriminaltekniska laboratorium fått in 189 sedlar från musikvideoinspelningen. Vid en brand i en fastighet i Stockholm påträffades för en tid sedan två flyttkartonger med 50 kilo sedlar – alla härstammande från Kent-videon.

Sedan beslaget i Stockholm finns det inte längre så många i omlopp. Men polisen varnar för att det är lätt att luras av sedlarna, särskilt om man befinner sig i ”en mörk taxi eller över en bar”.

Med tanke på gruppen Kents popularitet, och eftersom det är så få av sedlarna som fortfarande är i omlopp – borde dock värdet på en av sedlarna överstiga valören 500 kronor.

Brinn pengar brinn
Jag vet att du är värd någonting
Du är hoppet i ett IQ-fritt land
Du är drömmarna jag drömmer ibland

Visst känns det som att kärleken väntar
Visst känns det som att kärleken väntar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *