Förakt för moraliska värden

På många sätt tror jag att vår tillvaro i slutet av det 20:e århundradet, ja hela vårt samhälle, präglas av skräck för allvaret och hat till kvalitet.
/…/
Enligt min mening präglas vår tid av en utbredd och genomgripande nihilism som just innebär brist på framtidstro och förakt för moraliska värden.
/…/
Jag skulle vilja säga att denna samhälleliga rädsla för allvaret är av samma slag som drogmissbrukarens eller alkoholistens rädsla för att bli nykter. I vår tid missbrukas kunskapen av samma anledning som alkoholisten missbrukar alkohol, nämligen den att slippa tvingas se verkeligheten som den är.

Daniel Swedin, citerar Roy Anderssons skrift Vår tids rädsla för allvar (ISBN: 9188282422) i debatten om pophögern hos Nyckfull.net.

vi bara ser såna lebbar! Dom bara helt, helt hånglar, helt äcklar sig, såna luder, såna smuts, riktiga smuts. Så du vet min kusin lill-Ali du vet, han var heeelt rippad den dan, han bara så jag svär, dom har ingen respekt dom leker mig, wolla, jag svär jag ska sparka hon på huvet. Så vi bara han är liiide pixad, vi bara, så han går fram och jag svär han gör sån värsta round kick på huvet!
/…/
Sen vi bara vi går tillbaka till skolan, sån värsta svenska eller hur, sån rasistskola. Alla lärare dom sån letade brottslingarna, och vi bara ingen knasar, ändå sån mycket respekt på skolan. Ändå sån.

Bloggaren Booty Perkulator berättar en historia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *