Engagemang

I Arjeplog har kommunalrådet Bengt-Urban Fransson släppt målet att kommunen ska ha 5000 invånare 2010. Nu vill han att 2000-talets minus med 225 invånare ska följas av ett plus på 200 till 3350 invånare år 2010, noterade Norrbottens-Kuriren för en tid sedan.

Vidare ska Fransson ha utmanats av partikollegan Elisabeth Branfeldt och det gillar han inte. Inte gillar han heller att den med flest personkryss ska bli kommunalråd. Då vill Fransson inte stå till förfogande. Och så tycker han att det är olyckligt att nomineringsprocessen inte förts bakom lykta dörrar i partiet. Öppenheten skadar, tror han enligt Norrbottens-Kuriren.

NSD framhåller att Bengt-Urban Fransson är schlagerentusiast ut i fingerspetsarna. Under den senaste veckan har han varit ledig från jobbet som kommunalråd och på plats bevakat deltävlingen i Göteborg förra helgen och finalen i Globen i kväll. Han oroas över utvecklingen från schlagertävling till melodifestival.

– Det har blivit så, tyvärr. Jag vill att vi tar tillbaka tävlingen så att den blir som den var förr med bara schlagerlåtar men tävlingsansvarige Christer Björkman vill i stället ha fram de bästa melodierna i olika genrer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *