Avskaffa kyrkans vigselrätt

Stéphanie Green skriver i dag i tidningen Yelah att hon stödjer socialdemokraternas ordlekar, samtidigt som hon påpekar det absurda med att kräva att kyrkan ska viga homosexuella.

Önskvärt vore självklart om riksdagen tog beslutet att faktiskt frånta de religiösa samfunden vigselrätten fullt ut. Juridiska avtal som befästs av religiösa ledare hör inte hemma i en sekulariserad stat. Ett sånt beslut skulle gynna homo- och bisexuella i betydligt högre utsträckning eftersom de då faktiskt skulle möta heterosexuella par på helt lika villkor.

/…/

Väldigt få icke-heterosexuella har särskilt mycket gott att säga om kyrkan efter att ha kommit ut med sin sexuella läggning. Det talas om förbön, avhållsamhet och förnekelse för att nå de rätta målen i livet. Det är svårt att se en strävan inom kyrkan som något annat än dödfött, i alla fall om målet är mer än att få vara med på nåder.

Bara för att heterosexuella par har som tradition att gifta sig i kyrkan betyder inte det att det är något bra. Världen är så mycket större än kyrkorummet och utanför kyrkorummet är inte normen personer som Ulf Ekman, för i dagsljus förstenas trollen och det vet de om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *