Att trampa snett

Med undantag för de senaste två årens oproportionerade hysteri för elektronisk musik som gått helt över styr (vem orkar läsa om Andreas Tilliander en enda gång till?) finns det knappt något magasin som vågar gå utanför snedtrampade Converse, svarta jeans och poplugg-fållan.

Så uttrycker sig Norrbottens-Kuriren om Sveriges musikmagasin. Musikmagasinen är dock inte ensamma. När samma tidning bemöter Linda Skugges utspel om att sluta kalla sig feminist är formuleringen: ”För att inte tala om dessa ”utstyrda småbrudar” – ska de sluta måla tårar, färga håret illrött för att nån gammal högstadielärare i farfars-kofta och snedtrampade birkenstock inte tycker det är propert, tillrättalagt och snyggt? Hell no”.

Peter Aalbæk Jensen är förvisso intelligent och vän med Lars Von Trier, dock framträder han i ”snedtrampade gymnastikdojor och lätt halsfladdrig pikétröja”.

På krogen Olivers i Luleå blir man insläppt ”med snedtrampade Kirunakängor men inte med en designerhatt från sjuttiotalet eller New Era-keps i filt från 2005 års kollektion”.

Slutligen nöjesredaktörens blygsamma sätt att anmärka på de klädkoder som tidigare förelåg på nattklubben Cleo.

Missförstå mig rätt nu, jag är inte ute efter att skryta över dyra kläder, poängen är att ge ett exempel för att få er att förstå. Alltså. Mitt ena byxben kostar dubbelt så mycket som hela den andre snubbens outfit, skinnväst och snedtrampade dojan inkluderat.

Den som gillar rock och kanske rent av har snedtrampade Converse på fötterna, kan förövrigt besöka Ebeneser på fredag. Där kommer bland andra Rewind och Karavan att uppträda med start klockan 20.00.

2 svar till ”Att trampa snett”

  1. Profilbild för Anonymous

    men usch, sverige har varit ett rockland i så många år så det är väl skönt att få läsa om annat ett tag? dessutom kommer det att gå över till nästa sommar, då kommer det att vara töntigt med elektronisk musik igen. jag hatar sveriges musikliv.

  2. Profilbild för hjartberg

    Här finns ett urval av magasin som skriver om annat än rock:QuoteBBC MusicOperaKingsize

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *