Att ljuga som en politiker

SVT:s serie Toppkandidaterna närmar sig slutet. Kvar är en omröstning där folket får säga sitt om hur kandidaterna har skött sig. Den som går segrande ur striden får 250 000 kr av skattebetalarnas pengar, dessa ska sedan skänkas till valfri organisation. Detta står att läsa på centerpartiets ungdomsförbund, CUF:s hemsida.

CUF ska, trots att namnet är identiskt i talspråk, inte förväxlas med SUF, syndikalistiska ungdomsförbundet, vilket den förstnämnda organisationen varnar för.

Kommunisten Petter vill skänka en del av pengarna till syndikalistiska ungdomsförbundet som kräver våld i kampen mot vår demokrati. Resterande pengar kommer att gå till fildelningssajten The Pirate Bay, samt ett marxistiskt bokförlag.

– För oss är det oacceptabelt om våra gemensamt insamlade skattepengar skulle gå till grupper som vill avskaffa demokratin och införa kommunistiska utopier.

CUF och det liberala ungdomsförbundet LUF stödjer istället kandidaterna David Berg och Klara Grytt.

– Vårt mål är att pengarna ska gå till något vettigt, inte till ett gäng kommunister. SVT gjorde en satsning för att öka det politiska intresset bland unga, det vore bedrövligt om finalen blev ett platt fall för demokratin avslutar Fredrick Federley och Fredrik Malm, ordföranden i CUF respektive LUF.

Den borgerliga kandidaten David Berg är i full färd med att värva röster, framgår det av Jimmy Fredrikssons blogg:

Så ringer en kille som heter David Berg som är med i Toppkandidaterna på SVT2 och tycker att vi ska skriva lite om programmet eftersom det har en miljon tittare och en kommunist håller på att vinna och GT är ju en liberal tidning.
Slikt prat gör mig misstänksam men jag svarar artigt. Kollar i alla fall på hemsidan. Konstaterar: Såpa som såpa.
Sedan kollar jag tittarmätningen MMS där jag har en login och kan se hur många som ser varje program, och vilka tittarna är.
Toppkandidaterna har inte alls en miljon tittare utan 155 000.
Hälften av tittarna är 60+.
Ok, man kan i alla fall säga att Berg har lärt sig ljuga som en fullfjädrad politiker.
Såpakåtisar som vill ha PR får i alla fall ingen hjälp av mig, Sur-Jimmy.
Framför allt inte när de försöker ljuga mig full.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *