Att bygga broar

Enligt affischer i centrala Göteborg kommer Pitbullfarm och The Baboon Show att uppträda på Henriksberg på fredag.

The Baboonshow, är politiskt uttalat vänster. Gruppens namn avser det bisarra bortspelandet av allmänhetens tillgångar av egotrippade oligarker på samhällets topp som bara kan liknas vid ett enda stort babianspel. Sätt dem på tåget till Sibirien.

Pitbullfarm är däremot ett så kallat opolitiskt band. Sångaren och gitarristen Joakim Karlsson spelade från början trummor i det nationalistiska och/eller nazistiska Eskilstunabandet Pro Patria (1987–1990) som senare blev Pluton Svea (1994–2000), där han övergick till att vara sångare, gitarrist och frontman. Enligt Wikipedia tar Pitbullfarm avstånd från likväl främlingsfientlighet som allt vad politik heter. Men på grund av Karlssons bakgrund och eftersom Pitbullfarms skivor distribueras av Vit Makt-bolag, är det rimligt att gruppens publik är höger snarare än vänster.

Ett svar till ”Att bygga broar”

  1. Profilbild för micro

    tjena! lite sen kommentar men… för det första: PBF ÄR ett opolitiskt band, alltså; vår musik speglar inte nåt som helst politiskt ställningstagande…däremot har vi som personer kanske en åsikt…min är nog mer vänster än nåt annat, Jocke hyser inte nazisympatier det har han slutat med…Tony hyser inga åsikter, ärligt så bryr han sig inte om nåt!För det andra: att skivan distribueras av höger butiker(suck) har o göra med gamla kontrakt o pakter….kan försäkra att nästa skiva släpps av PBF records o inget annat!!!Tredje saken är: vad jag vet så är arrangören till vår gbg-spelning fd aktiv AFA…vi hade jättetrevligt med han och hans polare, på klubben och deras bostads kollektiv….han och J.K kom mycket bra överrens!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *