Seger

Hon sträckte ut armen och tog dokumentportföljen. Hon lade den i knäet och öppnade den helt och hållet. Hon räknade noggrant 500- och 100-francsedlarna som låg i den. Ibland tappade hon en sedel och böjde sig fram; bröstvårtorna gneds mot pengarna i hennes knä när hon tog upp den. Sammanlagt låg det tjugofem- eller trettiotusen franc i dokumentportföljen; hon lade sedlarna i ordning och stängde portföljen. Sedan ställde hon den på golvet vid väggen.

Därefter tog hon av locket på matvärmaren, och surkålen kom i dagen. Hon började proppa i sig strimlad kål, korv och fläsk. Hon åt med stora tuggor, snabbt och ljudligt. Det rann spad ur hennes mungipor. Ibland halkade lite surkål av gaffeln eller ur munnen och föll ner eller fastnade på underläppen eller hakan. Den unga kvinnan visade tänderna när hon tuggade. Hon drack champagne. Hon tömde den första flaskan mycket snabbt. När hon öppnade den andra stack hon sig i tummen på metalltråden, och några droppar scharlakansrött blod bröt fram. Hon fnittrade, för hon var redan full, och hon sög på tummen och svalde blodet.

Hon fortsatte äta och dricka och blev mer och mer utom sig. Utan att sluta tugga böjde hon sig ner och öppnade dokumentportföljen och tog en handfull sedlar och gnuggade dem mot sin svettiga mage och mot bröstet, armhålorna och skrevet, och i knävecken. Tårarna strömmade nedför hennes kinder samtidigt som hon skrattade tyst, men hon slutade inte tugga. Hon böjde på nacken för att inandas doften av den ljumma surkålen och gnuggade sedlarna mot läpparna och tänderna och lyfte champagneglaset och doppade nästippen i champagnen. Och inne i lyxtågets lyxkupé kände hon i näsborrarna på samma gång den luxuösa doften av champagne och den skitiga lukten av skitiga sedlar och den skitiga doften av surkål som luktade piss eller sperma.

Jean-Patrick Manchette, Fatale, ISBN: 91-973491-2-7

Vinnaren av dokusåpan Toppkandidaterna är utsedd, står det att läsa på Sveriges Televisions hemsida. Det blev Petter som vann med 57,8% mot Hannes 42,2% i andra omgången av röstningen. Totalt kom det in 33 195 röster under hela finalen.

I och med Petters vinst går 250 000 kronor till Syndikalistiska ungdomsförbundet, The Pirate Bay och Roh-Nin bokförlag. Vill du frossa mer i segern kan du på SVT:s hemsida kolla in godbitar från säsongen som gått.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *