Även låga löner kan vara individuella

Västra Götalands regiondirektör Ann-Sofi Lodin förklarar löneskillnader mellan chefer och undersköterskor med att cheferna har individuell lönesättning. Även undersköterskorna har dock individuell lönesättning.

Tidningen Proletären har intervjuat Västra Götalands regiondirektör Ann-Sofi Lodin, som kräver fortsatta besparingar på Sahlgrenska sjukhuset.

Tidningen påpekar att Ann-Sofi Lodin tjänar mer än åtta undersköterskor och undrar hur hon ser på det i förhållande till sparkraven.

– Rent allmänt sett är det omöjligt att jämföra löner för en större yrkesgrupp med enstaka befattningshavare på chefsnivå. Detta då lönen är individuellt satt för de enskilda befattningshavarna vilket de inte är för exempelvis undersköterskor, säger Ann-Sofi Lodin till Proletären.

Undersköterskan Ingrid Frejd reagerar på att Ann-Sofi Lodin inte verkar medveten om att undersköterskorna har individuell lönesättning.

– Vilka härliga ”goddag yxskaft”-svar. Märkligt att hon inte ens vet att även våra löner är individuella. Vilken tur att Västra Götaland lyckats värva in en så kompetent och kunnig människa, det känns verkligen som välinvesterade skattepengar, säger hon till tidningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *