Ökad trygghet önskas

Dagens ansökan: Tidskriften Apropå

Brottsförebyggande rådets (Brå) uppgift är att främja brottsförebyggande arbete genom utveckling, utvärdering, tillämpad forskning och information inom det kriminalpolitiska området. Vi verkar för att brottsligheten ska minska och tryggheten öka i samhället. Vi ansvarar också för Sveriges officiella kriminalstatistik. Vi är cirka 85 medarbetare och finns på Tegnérgatan i centrala Stockholm.

Vi söker nu en redaktör till tidskriften Apropå.

Brå är ett centrum för kunskap om brott och åtgärder mot brott. Viktiga uppgifter för Brå är att producera kunskap som kan utgöra underlag vid beslut på det kriminalpolitiska området samt kunskap som kan användas som stöd för rättsväsendets myndigheter. En av Brå:s kanaler är tidskriften Apropå, som kommer ut fyra gånger per år. Tidskriftens innehåll bygger dels på att forskarna på Brå själva skriver om sina resultat, dels på inköpt frilansmaterial och slutligen på att redaktören själv skriver några artiklar i varje nummer. Målgruppen är beslutsfattare och anställda inom rättsväsendet och andra brottsförebyggande aktörer.

Arbetsuppgifterna innebär att planera de olika numren, beställa material, läsa korrektur, redigera texter, skriva egna texter och hålla kontakt med formgivare och tryckeri. Till sitt stöd har redaktören ett redaktionsråd som kommer med uppslag till artiklar, granskar texter och utvärderar tidigare nummer. Redaktören tillhör enheten för information och förlag.

Vi söker dig som har:
· journalistutbildning
· erfarenhet som journalist
· arbetat på, eller utfört omfattande frilansuppdrag åt, en myndighets-, fack- eller organisationstidning

Som person är du välorganiserad, kan arbeta under tidspress och har lätt för att ta kontakt med andra människor. Att du både kan arbeta självständigt och samarbeta väl med dina kollegor både på enheten som inom övriga Brå ser vi som en förutsättning. Erfarenhet som redaktör är meriterande.

Anställningen är en tillsvidareanställning på halvtid (50 procent). Vi tillämpar individuell lönesättning. Brå vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk kulturell mångfald tillför verksamheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *