Marknadsföring i en militär insats

Dagens osökta: Försvarsmakten

Psyopsförbandet är det nyaste av försvarsmaktens insatsförband och arbetar med psykologiska operationer. Med det menas kommunikation och marknadsföring i en militär insats, t ex Afghanistan eller Kosovo. En av uppgifterna är att upprätta en radiostation som stödjer en fredsinsats i ett konfliktområde.
Radiogruppen söker nu medarbetare med journalistisk bakgrund, gärna från radioproduktion.
Radiogruppen har idag utrustning för att klara av att upprätta en radiostation och sända radio var som helst i världen. Det dagliga arbetet sker i Sverige men tjänsten medför skyldighet att tjänstgöra utomlands.

Kompetens:
Du ska ha kännedom om och förståelse för produktionscykeln för radioprogram och nyhetssändningar. Du klarar av alla arbetsmoment såsom research, radioproduktion, ljudredigering, innehållsstyrning och du kan dessutom förmedla din kunskap vidare och lära andra på ett pedagogiskt sätt.
Då du är en del av ett militärt förband kommer du att arbeta i uniform och övas för att lösa din uppgift i krävande miljöer, ibland med vapen. Att hålla sig i form bör vara ett av dina intressen eftersom fysisk träning är en del av arbetet. Då förbandet är under utveckling kommer tjänsten under en period att innebära en stor variation av uppgifter, ibland även utanför den ordinarie befattningsbeskrivningen.

Vi erbjuder:
– En spännande arbetsplats med goda möjligheter till individuell kompetensutveckling.
– Ett varierande och utmanande arbete med möjlighet att tjänstgöra utomlands.

Formella kunskapskrav:
– Utbildning inom journalistik eller motsvarande
– Yrkeslivserfarenhet av radio- eller ljudproduktion
– B-körkort
– Goda kunskaper i svenska, engelska samt gärna andra språk.

Övrig önskvärd kompetens/kvalifikationer:
– Genomförd värnplikt, dock inget krav.
– Erfarenhet från teveproduktion, digitala medier och reklamproduktion.

Personliga egenskaper:
Du bör vara strukturerad, stresstålig och tycka om att arbeta i grupp. Du har en god anpassningsförmåga och är införstådd med verksamheten i en hierarkisk organisation.
Du bör att träna och hålla dig i form.

Allmänt:
Sökanden skall vara svensk medborgare samt vara godkänd i registerkontroll. Vid rekrytering eftersträvar vi mångfald i alla avseenden, då vi anser att det berikar vår verksamhet.
Eftersom arbetsgruppen består mest av män ser vi gärna kvinnliga sökanden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *