Ett brett samhällsintresse

Dagens ansökan: Svensk Polis

Svensk Polis är en månadstidning som ges ut av Rikspolisstyrelsen. Dess främsta målgrupp är alla polisanställda i landet, men tidningen har även många andra läsare. Redaktionen består av en chefredaktör, en redaktör och en assistent. Upplagan är cirka 33 000.

Arbetsuppgifter
Tillsammans med chefredaktören planera och producera tidningen Svensk Polis. Skriva artiklar, allt från nyhetsnotiser till reportage. Annat redaktionellt arbete som att ansvara för vissa fasta sidor, granska och redigera andras artiklar, publicera artiklar på tidningens webbplats. I uppgifterna ingår också att skriva för Polisens webbplatser.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:
har journalistutbildning eller motsvarande och journalisterfarenhet, gärna av arbete med myndighetstidningar, personaltidningar eller motsvarande,
är en driven skribent som skriver rakt, enkelt och samtidigt levande,
är initiativrik, självgående och tycker om att bolla idéer och arbeta i grupp,
kan arbeta snabbt när det behövs,
har en förmåga att hitta artikeluppslag och odla kontakter,
har förståelse för vad det innebär att arbeta i en myndighet och vad en myndighetstidning spelar för roll i organisationen,
har ett brett samhällsintresse.

Meriterande
att vara bra på att fotografera,
att ha kunskaper om polisorganisationen.

Allmänt
Vårt arbete med jämställdhet och mångfald präglas av öppenhet och är inriktat mot att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenheter och bakgrund tas till vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *