Etermedia

TV-programmet Nordnytt har tillfälligt nya sändningstider. Idag och imorgon sänder Nordnytt klockan 17.55, 19.20, 22.00, 22.15. Nyårsafton och nyårsdagen sänder de klockan 17.55 och 21.15. Därefter är de tillbaka med de ordinarie sändningstiderna 17.55, 19.10, 22.00 och 22.15.

Enligt bloggen Stopp, stanna, lyssna har det tydligen medfört vissa problem.

Nordnytt började men det var något som var väldigt fel. Studion var tom! En tom stol var i bild och namnet på nyhetsuppläsaren visades men han själv syntes inte till. Vi bara satt och gapade och undrade vad det här var för något. Har nyhetsuppläsaren inte hunnit till sändningen? Jag kollade på programvisaren och såg att nyheterna skulle ju först börja tjugo över sju. Vi insåg då att Nordnytt hade gått ut i sändning för tidigt! Tydligen visste inte personalen på SVT i Luleå det heller för efter ett tag kom nyhetsuppläsaren in i studion. Han visslade och var så avslappnad när han kom in. Han satt sig till rätta och började grimasera, hosta och harkla. Vi började fundera på om det var nå skämt det där från Nordnytts sida men nyhetsuppläsaren verkade inte medveten om att vi satt och såg på honom.

Efter ett tag började han prata med någon i kontrollrummet. Det hördes vad programledaren sa men inte vad personen i kontrollrummet berättade. Vi bara satt och gapskrattade för att det var så kul. Jan, som nyhetsuppläsaren heter började berätta att han skäms när han köper skivor åt sin mamma. Han funderar på att dra en papperspåse över huvudet när han köper dansbandsmusik i present. Han fortsatte att prata och vi fortsatte att skratta. Det var så komiskt. När klockan väl var tjugo över sju drog sändningen igång på riktigt och då var han så seriös på gränsen till tråkig och läste upp nyheterna som om ingenting hade hänt.

Ett svar till ”Etermedia”

  1. Profilbild för Stopp, Stanna, Lyssna!

    Den där tabben från Nordnytt var riktigt komisk. Det hände samma sak dagen efter men då såg man mest bara bilder från studion och inte på själva programledaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *