En dokumenterat god språkkänsla

Dagens ansökan: Tebladet

Tebladet är landstingets tidning och ges ut med sammanlagt elva nummer per år – dels som personaltidning till landstingsanställda och dels som länstidning till alla länsinvånare. Tidningen publiceras också på webben.

Nu söker vi en vikarie för en av våra redaktörer, som kommer att vara barnledig.

Tebladet produceras på landstingets ledningskansli, informationsfunktionen, där idag fem personer arbetar med information, kommunikation, trycksaks- och webbproduktion. Vi erbjuder ett spännande och omväxlande arbete i en organisation som ständigt bevakas av media och allmänhet.

Arbetsuppgifter:
Du är en av två redaktörer och arbetar som reporter, redigerare och fotograf. Tillsammans med ansvarig utgivare är du med och planerar varje nummer av tidningen. Du skriver såväl för papperstidningen som för webben och kan också vid behov medverka i övrigt informationsarbete på informationsfunktionen.

Arbetet ställer höga krav på samarbetsförmåga, flexibilitet, stresstålighet och förmåga att hålla en deadline.

Kvalifikationer:
Du ska ha journalistisk utbildning och erfarenhet av arbete inom media. Under de senaste två åren har du under någon tid haft anställning/motsvarande som journalist.

Du är noggrann, allmänbildad och samhällsintresserad. Din svenska är naturligtvis mycket god, och som duktig skribent kan du skriva olika typer av texter och anpassa dem efter olika målgrupper. Du har bildsinne och en dokumenterat god språkkänsla.
Vi önskar att du har god erfarenhet av fotografering och redigering och att du behärskar programmen Photoshop och Indesign väl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *