Bra start

I Luleå firades årsskiftet med kärlek och raketer. Det är lite av en tradition i staden. På Fiskekyrkan arrangerade klubben Love and Rockets en fest.
Av någon anledning är klubbarna i Luleå alltid halvtomma fram till klockan 23. Att gå ut tidigare än så ses som suspekt. I entrén på Fiskekyrkan visas den svartvita stumfilmen Metropolis. Det är ett starkt och fascinerande verk. Tyvärr störs filmen ideligen av folk som passerar förbi och helt skymmer projektorn.
Vid 23-tiden tågar så festdeltagarna in. Alla på en gång, likt de uppviglade arbetarmassorna i Metropolis. Dansgolvet är fullt som en tunnelbanevagn i rusningstid. En kavalkad av discjockeyer låter den hippa dansmusiken ljuda.
Vid tolvslaget blir det så dags att förflytta sig utomhus för sedvanliga fyrverkerier, skålande och kyssar. Alla får lov att trängas i Fiskekyrkans lilla rökruta. Emellertid finns det hjärterum.
Ganska snabbt återvänder folk inomhus för att fortsätta att dansa in det nya året. Det är en trevlig tillställning och det är väldigt god stämning ända fram till stängningsdags.
Trots att det är en fin fest hade det varit mer spännande om det funnits några fler attraktioner utöver discjockeybåset och filmvisningen. Önskvärt vore till exempel någon levande musik. Dessutom är Fiskekyrkan inte idealisk för nyårsfirande. Jämfört med utsikten och omgivningen i norra hamnen är södra hamnen verkligen medioker i jämförelse.
Fiskekyrkan har öppet till klockan två. Sedan måste alla ställa sig i en enorm garderobskö. Därefter väntar vinterkyla, obefintliga taxibilar, och efterlängtade nattbussar. Vissa fortsätter festen på annat håll medan andra tänker på refrängen. Samma procedur som varje år. Gott nytt 2009.

Artikeln refuserades av NSD med motiveringen: ”Den är som ett blogginlägg”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *