Västerås flygplats finansiering ifrågasatt

Infrastrukturminister Catharina Elmsäter Swärd (M) är positiv till Västerås flygplats. Flygplatsens kostnader får däremot västeråsarna stå för. ”Fler än en kommun borde kunna lämna stöd till en regional flygplats”, tycker VLT:s ledarskribent Richard Appelbom.

Infrastrukturminister Catharina Elmsäter Svärd (M) besökte i förra veckan Västerås, rapporterade Sveriges Radio. Infrastrukturministern ser gärna att Västerås flygplats finns kvar i framtiden, även om den går med miljonförluster varje år.
– En flygplats som här i Västerås är ju inte bara charter. Här ges det ju också möjlighet till utbildningsflyg och annan typ av flygverksamhet som är viktig för den här regionen – men faktiskt också för stora delar av Sverige, säger Catharina Elmsäter Svärd till Sveriges Radio.

I VLT (inte på VLT.se) kommenterades detta på ledarsidan i torsdagens tidning. VLT:s liberale ledarskribent Richard Appelbom undrar varför inte fler kommuner kan vara med och finansiera flygplatsen.

Catharina Elmsäter Swärd (M) framhåller på nyhetsplats att flygplatsen är viktig för hela Stockholm-Mälardalsregionen. Men varför ska då bara skattebetalarna i Västerås betala flygplatsens underskott?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *