Ryanair skämtar om sin fackfientlighet

Ryanair har aldrig hymlat med sin syn på facket. Det irländska flygbolaget skämtar öppet med att personalen inte kan strejka.

Som undertecknad tidigare berättat (den 1 september) har de flesta av Ryanairs piloter inte någon laglig rätt att strejka eftersom de formellt sett är företagare.

I förra veckan var flera av Lufthansas flygningar mellan Frankfurt och svenska flygplatser inställda som en följd av att piloterna varslat om strejk, rapporterade DN. Ryanair gjorde särskilda annonser med texten ”13 Lufthansastrejker – 13 fler anledningar till att flyga med Ryanair”, enligt signaturen Amin på Twitter.

Det är inte första gången Ryanair skämtar om sin syn på fackföreningar. I mars 2012 varslade det svenska fackförbundet Unionen om strejk för kabinpersonalen hos Norwegian. Ryanair svarade med att skicka en bukett röda rosor till det svenska facket.
”Ryanair börjar verkligen smälta för fackförbundet Unionen som är villiga att besvära Norwegians passagerare i helgen medan de uppmuntrar fler passagerare att åka med Ryanairs billiga och strejkfria flighter”, skrev Ryanair i ett pressmeddelande till norska Nettavisen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *