Ryanair ger upp i tvist med dansk markpersonal

När Ryanair för första gången skulle flyga från Köpenhamn ställde sig en grupp arbetare i vägen. Det irländska flygbolaget har nu gett upp sitt försök att driva frågan rättsligt. ”Det var ingen blockad, det var en happening”, säger Henrik Bay-Clausen, facket 3F.

Som undertecknad tidigare berättat (den 1 oktober) fick Ryanair problem på Köpenhamns flygplats Kastrup i mars. När Ryanairs första flyg skulle lyfta var det omkring 50 personer inne på flygplatsen som stod i vägen. Flygplanet kunde varken lämna gaten eller tankas. Polis fick tillkallas och flygplanet, som var fyllt av passagerare, blev cirka tre timmar försenat.

Efter det inträffade stämde Ryanair markpersonalens fackförening på flygplatsen. Eftersom personerna som stod i vägen för flygplanet hade flygbolaget SAS logotyp på sina arbetskläder valde Ryanair även att stämma SAS. Nu har Ryanair valt att dra tillbaka sin stämning, meddelar den danska tidningen Stand By.

Henrik Bay-Clausen, ordförande för facket 3F på Kastrup, kommenterar att frågan nu inte kommer att prövas i den danska arbetsdomstolen.
– Vi hade sett fram emot fallet. Men om detta innebär att Ryanair nu slutar att stämma allt och alla, så gläder det oss, säger han till Stand By.

Henrik Bay-Clausen menar att händelsen inte var att betrakta som en facklig blockad utan en ”happening”.
– De fackligt aktiva på flygplatsen följde hela tiden anvisningarna från polisen och flygplatsens säkerhetspersonal, säger Henrik Bay-Clausen till Stand By.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *