Ryanair fick subventioner i Karlstad

Ryanair fick ekonomiskt stöd av Karlstads flygplats. Avtalet som flygplatsen ingick med Ryanair innebar låga fasta avgifter.

Ett fem år gammalt avtal mellan Ryanair och Karlstads flygplats visar att Ryanair slapp flera av de vanliga flygplatsavgifterna, skriver Värmlands Folkblad.

Enligt avtalet skulle Ryanair betala en passageraravgift motsvarande åtta euro per passagerare till den kommunala flygplatsen. Det är ungefär i nivå med den passageraravgift som andra flygbolag tidigare fått betala på Karlstads flygplats. Skillnaden i avtalet med Ryanair är att avgiften skulle fungera som en ”all inclusive” och även innefatta avgifterna för start, landning och bagagehantering.

De flygplatser som skriver avtal med Ryanair måste dock ta med i beräkningarna att flygbolaget snabbt kan lämna flygplatsen. Ryanair flyger inte längre från Karlstad.

Som undertecknad tidigare berättat (den 20 december 2015) gäller sekretess för avtalen mellan Ryanair och Västerås flygplats. Detta gäller även för avtal så långt tillbaka som 2001. Eftersom Värmlands Folkblad har fått läsa fem år gamla kontrakt gäller tydligen inte samma sekretess för avtalen med Karlstads flygplats. Undertecknad har begärt ut avtalen med Karlstads flygplats och inväntar nu svar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *