Nytt krav att kommuner agerar mot Ryanair

Ryanairpersonal som kritiserat säkerheten har stämts av flygbolaget. Det har på nytt väckt kravet att svenska kommuner agerar mot Ryanair. ”Att kommuner har avtal med dem är förkastligt”, skriver Eric Rosén, chefredaktör på Politism.

Som undertecknad tidigare berättat (den 26/9) har ett dussintal piloter stämts av Ryanair efter att ha ifrågasatt flygbolagets säkerhet på nätforumet Professional Pilots Rumour Network.

Efter att Sveriges Radio på torsdagen uppmärksammat händelsen väcks på nytt kravet om att svenska kommuner agerar mot Ryanair. Eric Rosén, chefredaktör på opinionssidan Politism, vill att de kommuner som samarbetar med flygbolaget tar sitt ansvar för att stoppa Ryanairs ”övergreppsliknande personalpolitik”.

Ansvaret för att ett bolag som Ryanair ska tvingas skärpa sig eller tvingas upphöra kan inte hamna på resenären. Självklart bör alla bojkotta bolaget. Men det kan inte bli en fråga om privatmoral att välja eller välja bort ett företag som går över alla gränser så ofta de bara kan. Den frågan måste bli en fråga för våra politiska makthavare och för parterna på arbetsmarknaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *