Fackordföranden lämnar Västerås flygplats

Ett stort missnöje finns bland de anställda på Västerås flygplats. Båda fackordförandena har sagt upp sig. ”Vi ser med allvar på det”, säger Mikael Nilsson, vd.

Personalen på Västerås flygplats har stor misstro mot ledningen, berättar VLT i dag. Flygplatsens vd Mikael Nilsson menar att det är neddragningar och den rådande arbetssituationen som är den stora boven i dramat.
– Vi har gjort rejäla rationaliseringar som märkts av och det slår mot personalen, vilket jag förstår, säger Mikael Nilsson till VLT.

Två undersökningar, en intern och en extern, ska ha gjorts kring arbetsklimatet. Den interna, som de fackliga företrädarna för Transport och Unionen stod för, visade tydliga tecken på missnöje mot ledningen.
– Det var för ett och ett halvt år sedan. Undersökningen visade att ungefär 90 procent av de anställda hade lite eller inget förtroende för ledningen, säger Robert Walther, som då var ordförande för Transports fackklubb, till VLT.

Även den externa, oberoende undersökningen, ska ha visat att förtroendet för flygplatsens ledning var lågt. Både Robert Walther och Unionens dåvarande klubbordförande har sagt upp sig. En ny medarbetarundersökning ska ske i oktober.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *