Sven-Otto Littoinette

Reklamblad med Svenskt näringsliv och Alliansen för Sverige som avsändare, spreds under gårdagen i 10000 exemplar med ett erbjudande att få se premiären av Marie Antoinette gratis i Stockholm, Uppsala och Göteborg. Hela protestdagen var moderaternas kansli därigenom utsatts för en telefonblockad, meddelar Motkraft.

Verkligheten hann ifatt Marie Antoinettes drömtillvaro. Hennes arrogans mot dem som födde henne blev en gnista som tände vreden och exploderade till den franska revolutionen, skriver de vidare.

En stilla föraning om den storm som håller på att växa fram drabbades moderaternas telefonväxel av. Tusentals personer ringde till Moderaternas kansli och frågade dem om gratisbiljetter till premiärvisningen på Sofia Coppolas nya storfilm, Marie Antoinette. Nu är det vår tur att få något gratis tillbaka, det är vår tur att få leva det feta livet.

Gratis biobiljetter vore en fin början. Ett trevligt incitament. Något får snåljåparna på Alliansen bjuda även de arbetslösa och osäkra anställda på. För vi kommer kräva mer. Att de inte ska röra vår a-kassa. Och ännu mer, vi vill att a-kassaersättningen ska höjas till 90, att karensdagarna ska tas bort. Rörlighet och flexibilitet, gärna – men då på våra villkor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *