En strippas bekännelse

”En strippas bekännelse” av Isabella Johansson är utgiven 1998. Boken är intressant eftersom författaren är en av personerna bakom det kontroversiella företaget NMT Think Pink.

Visar inte mycket. Foto: Erik Hjärtberg

Författaren Isabella Johansson är enligt TV4 samma person som senare hette Bella Nilsson och var en av personerna bakom det kontroversiella företaget NMT Think Pink. Företaget har dumpat felaktigt hanterade sopor i bland annat Bålsta och Skultuna och företrädarna är därför misstänkta för bland annat grovt miljöbrott.

Isabella Johansson berättar om hur hon växte upp i Iran med hedersrelaterat våld både i familjen och i samhället i stort.

Som tonåring lyckas hon fly till Sverige dit hennes äldsta syster bor. Isabella gifter sig med en svensk man. Mannen är otrogen mot henne och hon skiljer sig.

Isabella inleder förhållanden med fler män, men de flesta behandlar henne illa. En rik affärsman behandlar henne väl, men hon tycker inte att de har något gemensamt och lämnar honom.

Efter förhållandet med affärsmannen har Isabella fått dyra vanor. Fram tills nu har hon bland annat arbetat som sjukvårdsbiträde men hon söker nu efter mer välbetalda jobb.

Isabella börjar arbeta som strippa och arbetar sig upp till att bli chef på porrklubbar i Stockholm. Som porrklubbschef döms hon, mot sitt nekande, för oredlighet mot borgenärer, bokföringsbrott, grovt skattebedrägeri, grovt skattebrott och försvårande av skattekontroll. Påföljden blir fängelse i tre år och sex månader.

Boken ger väldigt lite information om omständigheterna kring den ekonomiska brottsligheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *